25 Şubat 2009 Çarşamba

PEYNİRLİ BÖREK

Malzemeler:

4 adet yufka
1,5 s.b. beyaz peynir
1,5 s.b. lor peyniri
bi tutam maydanoz
biraz pul biber
1 ç.b. sıvı yağ
1 ç.b. süt
1 y.k yogurt


Yapılışı: Peynirleri ezip içine ince kıyılmış maydanozu ve pul biberi ekliyoruz böylece iç harcımız hazır oluyor.
Başka bir kapta sıvı yağla sütü karıştırıyoruz bu karışımı yarım daire şeklinde kestiğimiz yufkalara fırça yardımıyla sürüyoruz (yağ azalınca ekleyebilirsiniz) geniş tarafa peynirli harçtan koyup çok sıkmadan sarıyoruz. Gül böregi gibi şekil verip yağlanmış tepsinin ortasına yerleştiriyoruz. Diğer yufkalarada aynı işlemi yapıp ortadaki böreğin etrafına sarıyoruz.

Sarma işlemi bitince yogurdu yarım çay bardağı su ile sulandırıp biraz yağ ekliyoruz bu karışımı böreğimizin üzerine sürüyoruz. Üzerine çörek otu çok yakışıyor sevenler deneyebilirler.
200 derecede attı üstü kızarana kadar fırınlıyoruz.

AFİYET OLSUN...