19 Mayıs 2009 Salı

Peçete Halkalarım

Gelelim peçete halkalarımıza, papatya prensesin peçete halkalarını gördüm göreli kafamdaydı peçete halkası yapmak. Fatmacımla Karşıyaka çarşıda gezerken onada bahsettim bu isteğimden ve onunda merakını celbetmeyi başardım ve kendimizi boncukcuda bulduk birden (zaten bu aralar çok geziyorum yukardada bahsettiğim gibi Allah sonumu hayır etsin) ilk denememiz baklanın yanında görmüş olduğunuz yeşil olanlar, üstte gördüğünüz mor olan ise tamamen uydurmasyon olup patenti bana aittir.
Hemen aşağıda gördüğünüz mor ve gümüşler, yukarıda gördüğünüz ilk deneme olan yeşil ise papatya prensesimin blogundaki tarifiyle yapıldı kendisine detaylı anlatımı ve verdiği fikirler için burdan teşekkür ediyorum. Yapılışı için www.papatya.kızkulesi.net adresli sitesinden arkadaşımı ziyeret edebilirsiniz nitekim ben asla onun kadar güzel anlatamam.

Bu mor takımı kardeşim için yaptım yarın ev döşerken götürücem inşallah takımlarıyla beraber çok şık olucak (Ablacım seni çok seviyorum canım benim)


Buda asolistimiz kendisi gümüş rengi şık bir yemek takımı ile kullanılmak üzere her masa örtüsü ve peçeteye uyabilecek şekilde tasarlandı.
Ben bu peçete halkası işini çok sevdim öğretmenliği bırakıp ticaretine başlamayı düşünüyorum ;) stres atmak isteyenlere şiddetle tavsiye ederim.

Zeytinyağlı Bakla


Merhabalar bu sıralar blogumla ilgilenemedim.Sebebi ise geçenlerde kahvaltıya davet ettiğimiz nişanlı çiftimizin düğün hazırlıkları ailecek çok tatlı bir telaşın içinde bulduk kendimizi mobilyalar alındı gelinlik beğenildi derken şimdilerde ev döşeme aşamasına kadar geldik çok şükür Allah huzur nasip etsin mutlu yuvalarında. Bu hafta sonu damadımız Mehmetin köyüne gittik Hanife Teyzem bize çeşit çeşit yemekler hazırlamıştı ama yorgunluktan ne onların fotoğrafını çekebildim ne de o güzel köy gezintisini kısacası kekik kokulu gözlemeler eşilğinde çok hoş bir pazar günü oldu bizim için...
Yemekde kullandığım baklalarda köyden tarifi ise Hanife teyzeden (bu arada ben ilk defa bakla pişirdim ve ilk defa tattım gerçekten çok lezzetli tabii bizim baklalar tam organik :)

Malzemeler:

yarım kg bakla
1 büyük soğan
yarım ç.b. zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 limonun suyu
yarım demet dereotu
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Baklaları ayıklayıp kararmamaları için unlu suda bekletiyoruz, yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağında pembeleştirip içine unu ekliyoruz biraz da unla kavurduktan sonra baklalarıda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip tuzunu, şekerini, limonunu ekliyoruz. Ben düdüklü tencerede pişirdim 10 dk kadar güzel pişmişlerdi. Altını kapatınca içine ince kıyılmış dereotu ekleyip karıştırıyoruz. Yoğurtla iyi bi ikili oldukları kanaatindeyim, afiyet olsun efendim.

7 Mayıs 2009 Perşembe

Bonibonlu Kurabiye


Bu kurabiyeler işten yoğun gelmiş bir matematik öğretmeni stres atmak için yapılmış olup bence çok da şeker olmuşlardı. Bu tarifimi tarifdunyasi.com arkadaşıma yolluyor etkinliğinde kendisine kolaylıklar diliyorum...

Malzemeler:

1 paket margarin
1 s.b. toz şeker
2 yumurta
1 paket mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
1 paket bonibon

Hazırlanışı:
Margarini eritip diğer malzemelerle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz. Merdaneyle yarım cmden kalın bir hamur açıyoruz ve çiçek şeklindeki kurabiye kalıbıyla şekil veriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip kurabiyelerin ortasına bonibon yerleştiriyoruz 180 derecede altı üstü beyazlaşana kadar pişiriyoruz.

6 Mayıs 2009 Çarşamba

IZGARA MANTAR




Evet bunlarda sapları enginarın içine kendileri ızgaraya atılan mantarlar... Biz küçükken babam yapardı mangalda elektirikli ızgara mangalın tadını tutmadı ama yinede çok güzeldi. Bi kısmının içine maydanoz sarımsak randesi ve zeytin yağı üçlüsü ile doldurdum. Bi kısmının içine biraz tereyağı ve tuz ekledim ve elektirikli ızgarada pişirdim, ikiside güzel olmuştu denemek isteyenlere afiyet olsun