15 Temmuz 2009 Çarşamba

Haşema Modelleri

Şimdi içinizden nereden çıktı bu haşemalı kızlar diyorsunuz:)
Havalar o kadar sıcak ki ne yemek yapmak nede yemek görmek istiyorum. Tembel tembel oturup blogları geziyorum yeni arkadaşlar keşfediyorum. Alışveriş yapmak niyetindeyim hatta başladım bile nerden mi başladım tabii ki haşemalardan...
Geçen yıl kendim için bir haşema almıştım aslında ama bana birazcık kısa gelince cadı baldıza kısmet oldu(çokta yakıştı) Netice itibariyle ben haşemasız İzmir sıcağıyla baş başa kaldım. Geçen hafta biraz dolaştık kemer altını eşimle ama hem fiyatlar pahalıydı. Hem de ben istediğim gibi bir şey bulamadım.
Haşemasız bir şekilde düştük yazlık yollarına burada bulamadığımı Davutlarda buldum hem de çok daha uygun bir fiyata (pazarlık yapmayı öğreniyoruz yavaş yavaş)



Bunlar benim zevkime en yakın olanlar kendimin için aldığımın fotosunu bulamadım nette.
Birde dallı güllü allı pullu olanlar var ama dediğim gibi ben bana yakın olanları seçtim. ( Favorim? tabii ki lilavemor yani ilk resim deki ilk haşema)

9 Temmuz 2009 Perşembe

KENT ORMANI


Kent ormanı 2 yıl önce keşfettik. İzmirden Manisa'ya üşenmeden gidip keyifli kahvaltılar yapıyoruz. Tabii ki burayı özel kılan şeyleden en önemlisi burayı keşfetmemize vesile olan güzel dostluklarımız.


Bundan sonra daha sık gideceğiz sanırım.Küçük prensesimde artık manisa'da olduğuna göre...





Piknik için de gidilebilir ama ateş yakmanıza izin verilmiyor.(tecrübeyle sabittir)


Göldeki balıklara simit veya ekmek atabilirsiniz. Biz yürüyüş için gittiğimizden hazırlıksızdık


Manisa çok güzel ve manevi açıdan çok zengin bir şehir. Boşyere şehzadeler şehri denmemiş adım başı camii ve medreseler var. Ben Manisa'da gezerken huzur buluyorum. Sizede tavsiye ederim :)

5 Temmuz 2009 Pazar

Tropik Merkez


Geçtiğimiz hafta misafirlerimiz vardı. Annem ve babam İzmirdeydiler aslında İzmir benim evliliğimle tanıdığımız bi yer değil babam tarafından akrabalarımız burdalar yıllardır. Dedem, amcamlar onun için İzmir bize çok yabancı değil...
Ama gezip görmediğimiz çok yer var hala bunlardan biri de Sasalı da yeni açılan doğal yaşam parkı gerçekten çok orjinal bir yer ve gerçekten doğal ortamlarına çok yakın mekanlar hazırlanmaya çalışılmış hayvanlar için... tropik merkezi fotograflamayı bitirmiştim ki fotograf makinamın pili bitti bu seferlik tropik merkezi paylaşlım bi daha ki ziyaretimde kısmetse hepsini fotoğraflamaya çalışıcam.
Kocaman bir fanus şeklindeki tropik merkezde yazın soğutularak kışın ısıtılarak tropik canlıların alışık olduğu sıcaklık sabit tutulmaya çalışılıyor. Eğer bizim gibi İzmirin öğlen sıcağında gezmeye çıkmışsanız serinlemek için tropik merkeze uğramanızı tavsiye ederim.


Bu sevimli papağanlar küsmüşler adeta birbirlerine üç günlük dünya da değer mi falan dedik ama birbirlerine bakıtamadık bi türlü :)


Tropik bitki türleride burada yaşatılıyor ve bitkiler bir panoyardımıyla ziyaretçilere tanıtılmış.



Bu gölün içerisinde çok renkli balıklar var sol üst tarafta bulunan camdan kısımla minik gölün içerisine akvaryum gibi seyredebiliyorsunuz. Çocukların çok ilgisine çeken bir kısım.




Sürüngenlerden hoşlanmayanlar burada ki fotoğrafları biraz hızlı geçsinler yılanlar gerçekten korkunçtu :(




Özellikle bu yılandan çok korktum..

Tam korku filmlerindekilere sahnelere benziyo...


Sevimli bir tosbaa ve yavrusu..



Sevimli (!) bir timsah (hareket edene kadar gerçek olduğuna inanamıyor insan...)



Doğal yaşam parkı boyunca bütün canlılar yanlarına yerleştirilen fotoğraflı panolar yardımıyla türkçe ve ingilizce olarak tanıtılıyor. Nerede yaşadıkları, ne ile beslendikleri, kaç yıl yaşadıkları, gebelik süreleri gibi detaylı bir bilgilendirme gerçekten çok güzel düşünülmüş.



Evet bunlarda halka kuyruklu lemurlarımız efendim yukarda panodan öğrendik isimlerini :)

Eğer İzmir'deyseniz gezmenizi özellikle de çocuklarınızı götürmenizi tavsiye ederim biz çok keyif aldık gezimizden. Merak edenler için saslı yolunu takip ediyorsunuz hiç bir yere sapmadan dümdüz gidin mutlaka bulursunuz. Otobüsle ulaşım var 777 numaralı otobüstü sanırım (emin değilim siz bi araştırın) parkın gişesine kadar getiriyor otobüs sizi giriş öğrenci 50 krş tam 1,50 Tl park içerisinnde ki işletmeler büyükşehir belediyesine ait fiyatlar uygun..

Benden bu kadar gerisi gezmek isteyenlere kalmış bir daha ki gezide buluşmak üzere :)