17 Ocak 2010 Pazar

Hindistan Cevizli Pratik Pasta


Müberra Annem benim bu blog işine merakımı bildiği için gün toplantısında tadıp beğendiği bu pastanın tarifini benim için almış saolsun. Bende denedim çok beğendim sizlerle paylaşayım dedim. Gerçekten çok pratik ve lezzetli. Acil durumlar için harika bir alternatif... Yarısını bi kere de yedi bizim bay GÜRBÜZ :)

Bu arada yarın müfettiş amcalar gelcek teftiş var yani. ben buarlarda pastaydı kekti takılıyorum. İnşallah yarın bu saatlerde de bu kadar rahat olurum :)

Malzemeler:

hazır pasta keki (yarısını kullanıyoruz)

1 çay bardağı hindistan cevizi

1çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı çekilmiş ceviz

2 yumurta

1 yemek kaşığı tereyağı

Bütün malzemeleri karıştırıp pasta tabanın üzerine yayıyoruz. 200 derecede üzeri kızarana kadar fırınlıyoruz.

bu kadarcık... Boşyere pratik demedik da :)

11 Ocak 2010 Pazartesi

Gün Işığı Ödülü

 
Bu ödülü Aysultan'ım bana layık görmüş saolsun beni çok mutlu etti. Ödülü bende arkadaşlarıma göndermeliyim ama blog alemiyle yeni tanışan biri olarak çok fazla arkadaşım yok malesef. Onun için ben ödülü 2 arkadaşıma göndericem;
papatya prenses
tuba
Arkadaşlıkların daim olması dileğiyle...

CEVİZLİ ERİŞTE


Aysultan'da cevizli erişteyi gördüm, dayanamadım bende yaptım. Erişte pilavı olarak yapar annem ceviz koymaz ama ceviz gerçekten çok yakıştı. Nasıl mı yaptım;



      2 su bardağı kadar erişteyi teflon tavada kavurdum. Kavurma işlemi hem bir görüntü veriyo hemde hamur olmasını önlüyor. 2 yemek kaşıgı tereyeğını ekleyip yağ eriyince 2 su bardağı kadar su ekleyip pilav gibi kısık ateşte demleme usulü pişirdim(suyunu eriştenize göre ayarlamanız lazım). Eriştenizin tuzu azsa suyuyle birlikte ekleyebilrsiniz. Ben cevizleri kıtır sevdiğim için demlenirken ekledim.



    Tek kelime ile harika oldu.



     Şöyle anlatıyım fotoğraf çekmek için ayırdığım şu küçücük kaseyi tok olmamıza rağmen eşimle paylaşamadık, daha doğrusu elinden kurtaramadım :)



    Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun...

6 Ocak 2010 Çarşamba

AŞURE


 2 yıldır aşure yapmaya niyetlenip niyetlenip bir türlü cesaret edemeyen blog sahibesi Bismillah deyip şeytanın bacağını kırmış bulunmaktadır. Allah herkezin niyetini içinde de benim niyetimi kabul etsin İnşallah. Annemin aşuresine benzetmeye çalıştım ama tabii ki o kadar güzel olması mümkün değil :)

      Tarifimiz bloglardan, annemden, arkadaşlardan derleyip toplamadır. Seneye daha ölçülü yapıp tarifini veririm İnşallah.

5 Ocak 2010 Salı

ARPACIK SOĞANLI ET SOTE

Bir et tarifyle yine burdayım :) Blogumuzun yazarı yani ben deniz oldukça et obur bir kişiyimdir. Hatta çocukluğumdan bu yana kurban bayramlarını çok severim. Her ne kadar kırmızı et zararlı densede ben dozu aşmadıkça Rabbimin bütün nimetlerinin faydalı olduğuna inanlardanımdır. Lavantin arkadaşımın blogunu ziyaret edip tandırı da görünce dayanamadım akşama et sote yaptım yaptım. Geniş bir zamanda da tandırı deniycem malumunuz pişmesi usulunce yapılırsa 8-10 saat sürebiliyor :)

Gelelim tarifimize;

500 gr kadar kuşbaşı dana etini clipsoda su katmadan orta ateşte haşlıyoruz.(ben yemeklere katacağım etleride bu şekilde öncen pişiriyorum dana eti sert oluyor malum. clipsonunz varsa bu şekilde 10 dk da pişiyor. yok ben tencerede yaparım derseniz tavsiyem çok kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeniz yoksa etler sertleşir. ( Bu aşamada tuz atmayın etler sertleşir.)

Burdan sonrası çok kolay haşlanıp suyunu çekmeye başlamış etlerimize 7-8 adet arpacık soğan( ben 3 tanesini piyazlık olarar doğramayı tercih ettim. Bütün soğanları sevmiyorum e o zaman niye kattım yemeğe bizim ikinci şef (eşim) bayılıyorda onu için :) varsa 2 adet iri doğranmış yeşil biber(yoksa şart değil zaten bizde de yoktu :) tuz, karabiber, pulbiber, çok azcık kekik, çok azcık kimyon katıp kavurma işlemine geçiyoruz. Ben pişmesine yakın 1 su bardağı kadar domates sosu kattım. Suyuna ekmek banmak isteyenler domates bu aşamada şart.

Etler pişmiş soğanlar yumuşamışsa pişmiştir efenim afiyetler olsun...

Yorum yazan arkadaşlar isimlerini yazarlarsa sevinirim sonra düşündur kimdi bu elma ve ceviz seven arkadaş... Esroş sen misin?

2 Ocak 2010 Cumartesi

Cevizli Elmalı Kek

 Bu kekin tarifini Seçil arkadaşımın blogunda gördüm göreli denemek istiyordum. İçinde hiç yağ olmaması da ilgimi çekmesinde kuvvetli bir etken oldu sanıyorum. Çok lezzetli oldu ben çok beğendim.  Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun :) Tarifi aynen veriyorum.

MALZEMELER:

    * 4 tane yumurta
    * 1 su bardağı şeker
    * 1 su bardağı un
    * 1 tatlı kaşığı tarçın
    * 1 su bardağı ceviz
    * 3 yemek kaşığı kakao
    * 1 paket kabartma tozu
    * 2 orta boy elma

YAPILIŞI:

   1. Şeker ve yumurtayı 7-8 dakika çırpıcı ile çırpın.
   2. Unu, kabartma tozunu, tarçını ve kakaoyu karıştırın.
   3. Unlu karışımı eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin, çırpıcı ile çok hafif çırpın, sadece malzemeler birbirine karışsın yeterli.
   4. Elmaları soyup, küçük küpler halinde kesin, cevizle beraber hamura ekleyin, tahta kaşıkla karıştırıp hafifçe yağladığınız tepsiye boşaltın.
   5. 170 dereceli önceden ısınmış fırında fazla kurutmadan pişirin

1 Ocak 2010 Cuma

Yumurta Salatası

 Misler  gibi taze köy yumurtası bulsanız ne yaparsınız?

Pişince içi kararmayan bir yumurta haşmalası yapmazmıydınız?

Evet aynen bende yumurta haşladım ve bu güzel salatayı yaptım.

Yumurta sarısının ne olduğunu unutucaz annemlerin getirdiği yumurtalar olmasa :)