28 Şubat 2010 Pazar

Bisküvili Tavuk Göğsü2

Merhabalar bu aralar o kadar yoğundum ki bloğumun birinci yaşını bile kutlayamadım :)

Geçte olsa ilk tarifimi yenilemek, o günden bu güne geçen zamanda bana destek olan herkese teşekkür etmek istedim. Yorumlarıyla destek olan arkadaşlarımdan ALLAH razı olsun :)

Yaklaşık bir yıl kadar önce lilavemor bisküvili tavuk göğsüyle tatlı bir başlangıç yapmıştı blog aleminde...

Buyrun tarifimiz;

 malzemeler:
yarım paket kakaolu pötibör bisküvü
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
yarım paket margarin
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao
arakat için 1 su bardağı süt 1 paket krem şanti

hazırlanışı:
    İlk olarak kakaolu bisküvüleri ve kakaoyu birlikte rondoda çekip un haline getiriyoruz.
Hazırladığımız bisküvü tozunu geniş ve köşeli bir borcamın tabanına yayıyoruz.
    Tavuk göğsü için margarinle unu kavuruyoruz. İçine sütü ve şekeri ekleyip muhallabi kıvamına gelene kadar orta ateşte pişiriyoruz. Altını kapatınca 1 paket vanilyayı ekleyip mikserde 5 dk kadar çırpıyoruz. Muhallebiyi ince bir kat halinde her yana eşit gelmesine özen göstererek bisküvilerin üzerine döküyoruz.(döktükten sonra düzeltilirse bisküveler muhallabiye karışıyor) soğuyunca üzerini streç filmle kaplayıp 1 gece dolapta bekletiyoruz.
     Servis etmeden önce  kremşantiyi 1 s.b. sütle hazırlayıp üzerine yayıyoruz. İnce uzun dilimler oluşturup spatula ile ikiye katlıyoruz böylece 3 katlı bir pasta görüntüsü oluşuyor. Krem şantini içine hindistan cevizi veya damla çikolata da katabilirsiniz bence çok yakışır afiyet olsun.:)

Pudingli Kek



Çikolata krizim tutunca akşam sitelerde dolaştım biraz, portakal ağacında bu pratik tarifi buldum. Hatice hanımı da burdan kutlamak isterim yeni bebeğiyle mutlu bi ömür nasip etsin Rabbim :)
 Ufak tefek değişikliklerle kendi kek kalıbıma uyarladım.  Artık favori kekim budur yazarken bile bi dilim daha yedim :)

Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket puding (ben bitter çikolatalı kullandım)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik  sıvı yağ
  •  1 su bardağından bir parmak eksik yoğurt veya süt (hatta tarifinde su bile olabileceği yazıyodu)
  • 2 su bardağı un  (kıvama göre artıp azalabilir)
  • 1 buçuk paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • İsteğe göre damla çikolata bence çok yakışıyor. Gerçi bana bıraksanız çikolatayı herşeye  katıcam :)
Yapılışı :
Yumurtaları mikserde 5 dk kadar köpürtüyoruz sonra şekerle beraber köpürtmeye devam ediyoruz, kalan malzemeleri ekleyip karışımı yağlanmış kalıba döküyoruz. 175 derecede pişiriyoruz. Harika kekiniz hazır.

3 Şubat 2010 Çarşamba

Kıymalı Karnıbanar

 Karnıbaharı genelde kızartarak yaparız ama ben bu sefer yemeğini yapmak istedim. Hem daha sağlıklı hem daha kolay :)
Aklıma Leyla ablanın bloğunda gördüğün tarif geldi. Biraz kopya ile oldu bitti.

Karnıbaharları yıkayıp, tencereye dizdim üzerine küp doğranmış havuçları da ilave ettim. Ayrı bir yerde kıyma ve soğanı kavurdum salçasını ekledim. Bu harcı karnıbahraların üstüne yayıp az su ile kısık ateşte pişirdim bence güzel oldu.