Bloga tatlı bir başlangıç yapmak istedim. Lila ve mor bisküvili tavuk gögsü ile açılıyor.
Malzemeler:
yarım paket kakaolu pötibör bisküvü
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
yarım paket margarin
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao
arakat için 1 su bardağı süt 1 paket krem şanti
Hazırlanışı:
İlk olarak kakaolu bisküvüleri ve kakaoyu birlikte rondoda çekip un haline getiriyoruz.
Hazırladığımız bisküvü tozunu geniş ve köşeli bir borcamın tabanına yayıyoruz.
Hazırladığımız bisküvü tozunu geniş ve köşeli bir borcamın tabanına yayıyoruz.
Tavuk göğsü için margarinle unu kavuruyoruz. İçine sütü ve şekeri ekleyip muhallabi kıvamına gelene kadar orta ateşte pişiriyoruz. Altını kapatınca 1 paket vanilyayı ekleyip mikserde 5 dk kadar çırpıyoruz. Muhallebiyi ince bir kat halinde her yana eşit gelmesine özen göstererek bisküvilerin üzerine döküyoruz.(döktükten sonra düzeltilirse bisküveler muhallabiye karışıyor) soğuyunca üzerini streç filmle kaplayıp 1 gece dolapta bekletiyoruz.
Servis etmeden önce kremşantiyi 1 s.b. sütle hazırlayıp üzerine yayıyoruz. ince uzun dilimler oluşturup spatula ile ikiye katlıyoruz böylece 3 katlı bir pasta görüntüsü oluşuyor. krem şantini içine hindistan cevizi veya damla çikolata da katabilirsiniz bence çok yakışır afiyet olsun.:)
Not: sinem hocama hayatımıza kattığı renkler ve güzel tatlar için teşekkürler...
Servis etmeden önce kremşantiyi 1 s.b. sütle hazırlayıp üzerine yayıyoruz. ince uzun dilimler oluşturup spatula ile ikiye katlıyoruz böylece 3 katlı bir pasta görüntüsü oluşuyor. krem şantini içine hindistan cevizi veya damla çikolata da katabilirsiniz bence çok yakışır afiyet olsun.:)
Not: sinem hocama hayatımıza kattığı renkler ve güzel tatlar için teşekkürler...
0 yorum:
Yorum Gönder