Yakın zamanda Rize'ye hizmet içi seminere gidip hem seminer hem tatil yapan Nuray hocam mıhlamayı çok sevmiş oralardan buralara sapsarı tereyağları ve mıhlama peyniri alıp gelmiş. Kendisinin internette mıhlama tarifi araştırdığını gören bizler hemen olaya dahil olduk ve 5 arkadaş hep beraber mıhlama denemesi yaptık bizce çok güzel olmuştu orjinalini yemeyen ben orjinalinide tadan arkadaşların yalancısın efenim. Hazırlanışı 5 dk sürüyor bence önemli olan orjinal malzeme kullanmak. Biz yaparken çok eğlendik sizlerlede paylaşmak istedik..
işte kare kare mıhlama yapılışı:Önce özel mıhlama peynirimizi rendeliyoruz(yerine kaşar, dil veya izmir tulumu gibi eriyen bi peynir kullanılabilir kanımca)
1 yemek kaşığı tereyağında 1 kahve fincanı mısır ununu kavuruyoruz...
1,5 s.b. kadar rendelenmiş peyniri ekleyip unla güzelce çeviriyoruz.
Yukardaki kıvama gene kadar yaklaşık 1 su bardağı suyu azar azar ekliyoruz.
Üzerine 2-3 yemek kaşığı teryağı eritip döküyoruz.
En son güzel kokusuna dayanamayarak kibarlığı bir yana bırakıp ekmeğinizle dalıyorsunuz tavanın içine :)
Birde bizim arkadaşlarla yemeğin ismi üzerine bir teorimiz var ki oda yedikten sonra ortaya çıktı her birimiz mıhlanmış gibi oturduğu yerden kalkamaz bi hale geldik acaba bunun için mi mıhlama demişler adına bilen varsa tezimizi çürütebilir ;)
Bu nasıl mıhlama diyen karadenizliler olabilir başlıktada dediğim gibi mıhlama değil mıhlama denemesi...
Gerçekten çok keyifli bir ve samimi bir gündü Nuray arkadaşıma çok teşekkür ederim..
Birde bizim arkadaşlarla yemeğin ismi üzerine bir teorimiz var ki oda yedikten sonra ortaya çıktı her birimiz mıhlanmış gibi oturduğu yerden kalkamaz bi hale geldik acaba bunun için mi mıhlama demişler adına bilen varsa tezimizi çürütebilir ;)
Bu nasıl mıhlama diyen karadenizliler olabilir başlıktada dediğim gibi mıhlama değil mıhlama denemesi...
Gerçekten çok keyifli bir ve samimi bir gündü Nuray arkadaşıma çok teşekkür ederim..
0 yorum:
Yorum Gönder