24 Ekim 2009 Cumartesi

KİLİS TAVASI


Köfte yoğurmak ve yuvarlamak için vaktiniz yoksa size çok pratik bir önerim var kendisi et yemeği olarak ana yemek yeri tutan ana oldukça çabuk hazırlanan Kilis Tavası. Tarifini yeşil kivi'den almıştım. Arkadaşıma teşekkür ederim mutfağıma bu güzel yemeği kazandırdığı için :)

Tarifi aynen veriyonum;

malzemeler:
# 3 orta boy patates
# 500 gr orta yağlı kuzu kıyması
# 1 yemek kaşığı salça
# 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
# tuz, karabiber, kimyon
# 1 demet ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı:


# Orta boy fırın kabını yağlayın, patatesleri ince halkalar halinde kesin ve tepsiye boşluk kalmayacak biçimde yerleştirin.
# Karıştırma kabına kıymayı, baharatları, salçayı, maydanozu ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını alın, güzelce malzemeler özleşene kadar karıştırın.
# Hazır olan kıymalı harcı ince bir tabaka halinde patateslerin üzerine yayın ve elinizle üzerini mümkün olduğunca düzeltin.
# Kalan 2 kaşık yağı üzerinde gezdirin. Tepsinin üzerini aliminyum folyoyla kapatın. Dikkat edin folyo yemeğe değmesin.
# 230 dereceli fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin, son 10 dakika üzerini açın ve ısıyı 200 dereceye düşürüp üzerinin kızarmasını sağlayın.

Pişmeden önce yemeğin her tarafına yaydığınız kıymalar yer yer dekolteler oluşturup aşağıdaki gibi bir sonuç verebiliyor. Belkide ben kıymayı fazla incelttim bilemiyorum ama lezzeti gerçekten harikaydı. Patatesler ettin tüm lezzetini içine çekmişti. Denemenizi tavsiye ederim. Seçil arkadaşıma tarif için tekrar teşekkür ederim.

0 yorum: