11 Mart 2009 Çarşamba

MISIR UNLU HAMSİ



Bu kadar tatlı tarifinden sonra ''bu evde hiç yemek pişmiyor mu?'' eleştirilerine maruz kalmadan yazayım dedim işte mısır unlu hamsi huzurlarınızda :

Malzemeler:

hamsi miktarını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz
bu durumda hamsilere yatacak kadar mısır unu bulmanız gerek
bu hamsileri kızartacak kadar yağ...
ve tabii ki tuz malzemeler bu kadar:)

Yapılışı: Pişirmeye geçmeden hatırlatayım hamsileri ayıklamak gerek ben hiç ayıklamadım ama hep bi ayıklayan bulundu (ALLAH onlardan razı olsun AMİN)

Önce yayvan bir tabağa mısır unu koyuyoruz sonra hafif tuzladığımız hamsileri bu una önlü arkalı sağlı sollu buluyoruz. Teflon tavaya biraz sıvı yağ akıtıp kızdırıp altını kapatıyoruz hamsileri tavaya güzelce diziyoruz. Dizme işlemi bitince tavanın altını açıp çıtır çıtır olana kadar kızartıyoruz. Kızaran yüzü üste alıp diğer yüzüde kızartıyoruz.Güzel bi salatada yapın bu arada nefis... afiyet olsun:)

0 yorum: