23 Aralık 2009 Çarşamba

AVCI BÖREĞİ

İçli köfte niyetine yaptığım avcı böreklerim :)

Tarifimiz Altın Mutfak Börekler kitabından daha önce denemiş memnun kalmıştım avcı böreğinden, sizlerlede paylaşmak istedim. Kızartarakta yapanlar var ama haifif olması açısından ben fırında yapmayı tercih ediyorum.

 

Malzemeler

    *
      2 yufka
    *
      300-350 gr kıyma
    *
      1 soğan
    *
      1 çay bardağı ince bulgur
    *
      1 çay bardağı su
    *
      1 çay bardağı dövülmüş(çekilmiş) ceviz
    *
      tuz
    *
      karabiber, pul biber
    *
      1 yumurta
    *
      1 su bardağı galeta unu
    *
      1 tatlı kaşığı zeytinyağı   

    Soğanları küp küp doğruyoruz zeytinyağında pembeleştiriyoruz.Üzerine kıymayı ekleyip 2 dk. kavuruyoruz. Bulgur ve suyu ekleyip kısık ateşte 5 dk. pişiriyoruz. Kapağı açmadan 15 dk. bekletiyoruz. Cevizi, tuzu, karabiber, pul biberi ilave edip soğumaya bırakıyoruz.

    Yufkaları 8'e bölüp 1 kaşık kadar harçla sigara böreği gibi sarıyoruz.

1 yumurtayaı çırpıp hazırlıyoruz. Galeta ununuda yayvan bi tabağa alıyoruz. Sardığımız  börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp tepsiye alıyoruz. 180 derecede  kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyetler olsun.

    Yanına kışsa çay, yazsa ayran... Nefisssssssssss

0 yorum: