Merhabalar bu sıralar blogumla ilgilenemedim.Sebebi ise geçenlerde kahvaltıya davet ettiğimiz nişanlı çiftimizin düğün hazırlıkları ailecek çok tatlı bir telaşın içinde bulduk kendimizi mobilyalar alındı gelinlik beğenildi derken şimdilerde ev döşeme aşamasına kadar geldik çok şükür Allah huzur nasip etsin mutlu yuvalarında. Bu hafta sonu damadımız Mehmetin köyüne gittik Hanife Teyzem bize çeşit çeşit yemekler hazırlamıştı ama yorgunluktan ne onların fotoğrafını çekebildim ne de o güzel köy gezintisini kısacası kekik kokulu gözlemeler eşilğinde çok hoş bir pazar günü oldu bizim için...
Yemekde kullandığım baklalarda köyden tarifi ise Hanife teyzeden (bu arada ben ilk defa bakla pişirdim ve ilk defa tattım gerçekten çok lezzetli tabii bizim baklalar tam organik :)Malzemeler:
yarım kg bakla
1 büyük soğan
yarım ç.b. zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 limonun suyu
yarım demet dereotu
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Baklaları ayıklayıp kararmamaları için unlu suda bekletiyoruz, yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağında pembeleştirip içine unu ekliyoruz biraz da unla kavurduktan sonra baklalarıda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip tuzunu, şekerini, limonunu ekliyoruz. Ben düdüklü tencerede pişirdim 10 dk kadar güzel pişmişlerdi. Altını kapatınca içine ince kıyılmış dereotu ekleyip karıştırıyoruz. Yoğurtla iyi bi ikili oldukları kanaatindeyim, afiyet olsun efendim.
Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip tuzunu, şekerini, limonunu ekliyoruz. Ben düdüklü tencerede pişirdim 10 dk kadar güzel pişmişlerdi. Altını kapatınca içine ince kıyılmış dereotu ekleyip karıştırıyoruz. Yoğurtla iyi bi ikili oldukları kanaatindeyim, afiyet olsun efendim.
0 yorum:
Yorum Gönder