Malzemeler:
2 s.b. şeker
2 s.b. su
1 paket tuzsuz etimek
1 paket kremşanti
1 s.b. süt
muhallebi için:
4 s.b. süt
1 ç.b. şeker
2 ç.b. un
1 paket vanilya
Hazırlanışı:
2 s.b. şekeri kısık ateşte hiç su koymadan kahverengileşene kadar kavuruyoruz. Üzerine 2 s.b. su ilave edip şekerler tamamen eriyene kadar kaynatıyoruz.Bu arada etimeklerimizi uygun bi tepsiye yada borcama diziyoruz servis açısından borcam daha şık oluyor. Etimeklerin üzerine hazırladığımız şerbeti gezdirip dinlenmeye bırakıyoruz.
Muhallebi için süt, şeker ve unu bir tencerede karıştırarak muhallebi kıvamına galene kadar pişiriyoruz. Altını kapatınca içine vanilyamızı katıp soğuyunca etimeklerin üzerine döküyoruz. 1 s.b. sütle krem şantiyi hazırlayıp soğumuş tatlının üzerini kaplıyoruz. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Bir gece dinlenirse daha lezzetli oluyor ama 1-2 saat dinlendirilip servis yapılabilir.
Afiyet olsun efenim...:)
Muhallebi için süt, şeker ve unu bir tencerede karıştırarak muhallebi kıvamına galene kadar pişiriyoruz. Altını kapatınca içine vanilyamızı katıp soğuyunca etimeklerin üzerine döküyoruz. 1 s.b. sütle krem şantiyi hazırlayıp soğumuş tatlının üzerini kaplıyoruz. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Bir gece dinlenirse daha lezzetli oluyor ama 1-2 saat dinlendirilip servis yapılabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder