29 Nisan 2009 Çarşamba

Zeytinyağlı Mantarlı Enginar




Enginarın karaciğere ve kolesterole faydalı olduğunu duydukça heves ediyodum kendisini pişirmeye, ancak bir Kırşehirli olarak bu ege bitkisinin nasıl temizleneceğini dahi bilmiyordum. Bugün bütün blogları dolaşarak nasıl temizleneceğini ve zeytinyağlı pişirilmiş tarifleri inceledim. Sonunda ortaya bu tarif çıktı; mantarlar tamamen doğaçlama olarak katılmış olup çok yakıştığı kanaatindeyim bilgilerinize... :)

Gelelim nasıl pişirdiğimize biz çekirdek bir aile olduğumuz için 3 adet enginarla pişirilmiş bir yemektir kendileri; temizlenince o kadar az kaldıki bari garnitürünü bol tutalım da karnımız doysun mantığıyla katılmış 2 adet patates mevcut olup diğer

malzemeler:
1 soğan
10 tane kadar kültür mantarının sadece sapları (şapkaları mantar ızgara oldular)
1 kahve fincan pirinç
1 tutam dereotu
1 çay kaşığı toz şeker
tuz
zeytinyağı

Yapılışı: İlk olarak ince kıyılmış soğanları zeytinyağıyla pembeleştiriyoruz içine küp küp doğranmış patatesleri ekliyoruz. Birazda böyle kavurup yarım bardak su katıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz patatesler yumuşayınca (yaklaşık 5 dk da yumuşuyor) içine mantarları, tuzunu , şekerini ve enginarlarıda katarak pişirmeye devam ediyoruz. 5 dk kadar sonra ayıklayıp yıkadığımız pirinçleri ekliyoruz. Pirinçler pişmeye yaklaşınca ine kıyılmış dereotunuda katıp enginarlar pişince altını kapatıyoruz.
Enginarları parçalanmamasına dikkat ederek servis tabağına alıp içlerine tenceredeki harcımızdan dolduruyoruz.
Kalanınıda karnımız doysun diye garnitür olarak yiyoruz ;)

0 yorum: