26 Haziran 2009 Cuma

Tavuklu Börek


Bugün ki tarifimiz tavuklu börek gerçekten basit ve çok doyurucu bir börek özellikle sarımsaklı yoğurt eşliğinde yenildiğinde mantı özlemini gideriyor diyebilirim.

Malzemeler

· 3 adet yufka

· 2 parça tavukgöğsü

· 3-4- bardak sıcak su

· 1 adet tavuk bulyon

· Yarım bardak sıvı yağ

Hazırlanışı:

Yağlanmış kare şeklindeki fırın tepsisine ilk yufkamızı tepsinin büyüklüğünde kare oluşturacak şekilde kenarlarını içe katlayarak seriyoruz. Serdiğimiz yufkayı yağlayıp diğer yufkaları da arasını yağlayarak kare şeklinde seriyoruz. Tepsiye serdiğimiz yufkalarımızı yüksek ısıda kızarana kadar fırınlıyoruz.

Bu arada 2 adet tavuk göğsünü 3-4 bardak sıcak su ile haşlıyoruz. Haşlanan tavuk etlerini alıp tavuk suyuna 1 adet tavuk bulyon ekliyoruz. Ayırdığımız tavuk etlerini küçük küçük didip baharatlarla lezzetlendiriyoruz.

Kızaran yufkaları fırından çıkarıp sıcak yufkaya ılık tavuk suyunu yavaş yavaş her yanına gelmesine dikkat ederek kepçe yardımıyla ekliyoruz bu aşamada yufkalar 3 bardak suyu kesin olarak çekiyorlar yufkalar dağılmayacak kadar kuru kırılmayacak kadar ıslak olmalı. Yufkalar et suyunu çekince içine hazırladığımız tavuklu harcı ekleyip rulo şeklinde sarıyoruz. Kat yerini alta getirip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 200 derecede üzeri hafif kızarana kadar fırınlıyoruz.

Ilıkken dilimleyip sarmısaklı yoğurt elşiğinde servis ediyoruz. tabii ki yoğurt şart değil sadece servis edilebilir:)

0 yorum: