14 Mayıs 2010 Cuma

Zeytinyağlı Enginar Dolması

 Merhabalar,

Yine ortalardan kayboldum arkadaşlarımda bu durumdan sitemkar oldular :(

Açıkçası bende anlamadım bana neler olduğunu elimi ne una ne şekere süresim gelmedi :)

Bu halimin sebebi için tek şüpeli aldığım kilolar olabilir. rejim yapayım dedim ama meyve yemeyen biri içn ara öğünleri savuşturmak zor oluyor; biliyorum bunlar bahane ancak daha sağlıklı beslenmek iin çaba gösteriyorum nasıl mı işte zeytinyağlı enginar;

 Tarif vermek değilde tarif etmek olucak benim yaptığım;

2 adet enginarım vardı ve ben enginar dolması yapmayı çok arzu etmekteydim.

Önce bi internet turu yapıp alt yapı oluşturdum. Enginarları yapraklarının arasını açarak tazyikli suyunaltında güzelce yıkadım. Sonra sirkeli suda beklettim.

Bu arada pirinç, soğan, dereotu, maydanoz,  şişe domates,zeytinyağ, tuz, karabiber, 1 limon suyu(daha başka ne koydum ki hatırlamıyorum :) ile hazırladığım  harcı enginarın ortasına yapraklarının arasına boş bulduğum heryerine doldurdum. Tencereye yerleştirip tencereye 1-2- bardak sıcak su koydum. Buharında pişti dolmalarım o altta kalan suyun lezzeti bile harikaydı.

Bayıldım yerken gerçekten çok hoş ve pratik bir yemek ayrıca enginarın yapraklarınında kullanılıyor olması çok önemli vitanmininden tam anlamıyla yararlanmış olduk :)

Enginar tabak olarak kullanıldığında daha maliyetli bir yemek oluyor açıkçası ama bu haliyle oldukça ekonomik ve daha sağlıklı:)

Ne övdüm yemeğimi iyiki bi dolma yaptın diyorsunuz arkamdan dimi?

Eeeeee o kadar aradan sonra o kadarcık olsun :)

3 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Enginarı pek sevmesemde bu görüntü çok hoş görünüyor:)

Ellerine sağlık canım.

Hadi dön artıkk!

Gönülünce dedi ki...

Bence rejimde iken yene bilecek en güzel şey bu lezzet...Öyle seviyorumki enginarı her türünü zevkle yerim...Ellerinize emeklerinize sağlık...

Bu arada sayfanız harika olmuş iyi günlerde kullanın...
Sevgiler...

www.gonuluncelezzetler.com

Aysultan... dedi ki...

Canım enginarı pek severim:) bayılarak yerim böylede güzel olmuş ohh miss gibi,kiloları sorma ancım veririz inşallah hepimiz:) enginar için ellerine sağlık,yeni yerin için güle güle otur şekerim:)))