18 Nisan 2009 Cumartesi

Kıymalı Gül Böreği ve Kahvaltı Sofrası





Bu sabah kahvaltıda çok kıymetli misafirlerimiz vardı. Kardeşim ve nişanlısı Mehmet. Geçen hafta nişan için memleket yollarına düşüp yaklaşık 1 hafta siteyle ilgilenememiştim. Mehmet evimize tanışmak için geldiğinde heyecandan yiyemediği böreklerden istedi İşte o börekler ve kahvaltı soframız...(aceleden fincanları bile koymadan çekmişim fotografları :)


Menümüz:
Gül böreği (yoğurt ve salçalı sos eşliğinde)
Krep (içine labne peyniri sürüp salam ile rulo sarılmış)
peynir tabağımız ve diğer kahvaltılıklar

Aklımda başka şeylerde yapmak vardı ama unun olmadığını akşamdan fark etmeyince kısmet değilmiş dedim...
GÜL BÖREĞİ:
12 adet için

3 adet yufka
300-400gr kadar kıyma
2 adet domates
1 adet soğan
1 adet biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz, karabiber, pulbiber
1 yemek kaşığı yoğurt
yarım ç.b. sıvı yağ
Hazırlanışı:
Kıymayı kavurup suyunu çekince içine ince doğranmış soğan ve biberi ekliyoruz biberler ölünce baharatını, salçayı ve domatesi ekleyip 2 dk kadar daha pişiriyoruz içimiz hazırdır efenin soğumaya bırakıyoruz.
Bir kasede sıvı yağ ile aynı miktarda suyu fırça yardımıyla karıştırıp 4 de böldüğümüz yufkalara sürüyoruz. Geniş kısmına hazırladığımız harçtan yayıp gül şeklinde sarıyoruz. Fırın tepsisine dizip üzerine 1 yemek kaşığı yoğurt biraz su (2 yemek kaşığı kadar kolay sürülmesi için) 2 yemek kaşığı sıvı yağ karışımını fırça ile sürüyoruz yoğurt çıtır çıtır olmasını sağlıyor.
200 derecede üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Servis ederken sarmısaklı yoğurt ve salça sosu ile çok lezzetli ve hoş bi sunumu oluyor ama ben sarımsaksız yoğurt kullandım sabah yenmeyecekse sarımsaklı denenmesinden yanayım :)
Afiyet şeker olsun...

0 yorum: