2 Haziran 2009 Salı

Bir Kek İki Sunum/ Ispanaklı Kek


Bu ararlar ıspanaklı keke takmış durumdayım mevsimide geçti ama o yeşil görüntüye dayanamıyorum sanırım. Eğer benim gibi yazında bu lezzetten mahrum olmak istemiyorsanız ıspanağı kıştan püre hanine getirip yada yapraklarını saklama poşetine koyarak çözüldükten sonra püre haline getirip yaz ortasında ıspanaklı kek ve pastalar yiyebilirsiniz.Üstteki pastayı kalpli kalıpla pişirdiğim kekten yaptım. Çok şık bir sunum olabilirdi ama biraz aceleye geldi.

Ispanaklı kekin tarifi:  
Malzemeler:
3 yumurta
1 s.b. şeker
1 demet ıspanak
1 fincan sıvı yağ
1,5 s.b. un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı:
1 fincan yağ ile 1 demet ıspanağı blendırda püre haline getiriyoruz (yağla karışmış ölçü yaklaşık 1 s.b. olsa yeterli)
3 yumurta ile bir fiske tuzu köpürene kadar çırpıyoruz.İçine şekeri katıp çırpmaya devam ediyoruz.
Püre haline getirdiğimiz ıspanaklarıda atıp karıştırıyoruz. Un, vanilya ,ve kabartma tozunu ayrı bir kapta harmanlayıp harca ekliyoruz.İyice karıştırıp yağlanmış kalıba döküyoruz.

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz.
Kalpli pastanın kreması:
yarım litre süt
3 kaşık un
4 kaşık şeker
1 yumurta
1 paket vanilya bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip. Altını kapattıktan sonra 1 paket labne peyniri katılıp mikserle 1-2- dk çırpıyoruz. Kekimizi ortadan ikiye kesip 1 s.b. şekerli sütle üst ve alt katını ıslatıyoruz kremanın yarısını keklerin arasına diğer yarısını üzerinin kaplamasına kullanarak tamamlıyoruz. Üzerini Antepfıstığıyla süslerseniz çok yakışır ama benim gibi o an Antepfıstığı bulamadıysanız kekin arakatından tırtıklayıp süslemesinde kullanabilirsiniz.




Bu kekimizde yuvarlak kalıpta pişirildi içinde fazladan yarım çay bardağı kadar damla çikolata var üzerindeki sosu ise hazır çikolata soslarından oldukça pratik yani :)


Eğer dış güzellik önemli değil önemli olan iç güzelliği diyorsanız buda kalpli pastamızın iç görünüşü . İçi dışı güzel yemesi daha güzel :)

0 yorum: