3 Ekim 2009 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN / ÇIĞIRTMA


Bu yemeğimiz Ege usulü çok hoş bir yemek. Ben iç Anadolulu olduğum için zeytinyağlıları çok iyi bilmiyorum ama güzel yapana denk gelirsem de tarif almadan bırakmam :) Bu çığırtmayı da çok beğendim ve nasıl yapıldığını hemen öğrendim zeytinyağı çok lezzetli ve çok sağlıklı etten vazgeçemem ama bu lezzetten de kimse mahrum kalmasın...
Gelelim tarifimize yapılışı oldukça basit,

Malzemeler:

4 adet patlıcan
2 adet büyük boy domates
1 adet büyük boy soğan
5-6 diş sarımsak
yarım bardak zeytinyağı
tuz




Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup 5 parmak genişliğinde 2veya 3 parçaya bölüyoruz ve zeytinyağında kızartıyoruz. 1 soğanı yemeklik doğrayıp yarım bardak zeytinyağıyla soteliyoruz üzerine domatesleri ve tuzu ekleyip biraz öldürüyoruz. Kızarmış patlıcanların üzerine sarımsakları bütün halde atıp üzerine domatesli sosumuzu gezdiriyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz. Altını kapatıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiyoruz

0 yorum: