14 Mart 2009 Cumartesi

HAVUÇLU KEK



Bu tarif sevgili Nuray hocamın bir tarifi bana ikram ettiğinde çok beğenmiştim. Çok hafif ve oldukça pratik bir kek....


Malzemeler:

1 s.b. toz şeker
1 tane büyük boy havuç rendesi
1 kahve fincanı ceviz
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 yumurta (ben 3 kullandım)
1 ç. k. kakao
1 ç.k. tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 s.b. un
1 limon kabuğu rendesi

yapılışı:
İlk olarak yumurtayla şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz, bu karışıma cevizi, havucu, limon kabuğunu ve yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Son olarak toz malzemeleri yani kakao, tarçın, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip çırpıyoruz.

Karışımı yağlanmış kalıba veya tepsiye aktarıp 170 derecede 40 dk kapağını açmadan pişiriyoruz...

Bu ölçülerden yaklaşık 6 kişilik bir kek çıkıyor ölçüleri çift kullanarak daha fazla misafir ağırlayabilirsiniz. Yağ miktarı çok az ve oldukça lezzetli bir kek deneyenlere afiyet olsun.

0 yorum: