7 Aralık 2009 Pazartesi

Köyde Bayram Sefası

 Merhabalar,
Önce neden ortadan kaybolduğumu açıklıyım, efendim biz ramazan bayramından sonra evimizde ufak(!) bir tadilat yaptırmaya karar vermiştik.  Bu kararımız sayesinde anladık ki evin içinde tadilatın ufağı büyüğü olmuyormuş, ustalar insanı çıldırtıyormuş, artık kimseler sözünde durmuyormuş....Yaklaşık bir buçuk aydır evim viraneye döndü bilenler bilir ben rahat insanımdır öyle ufak tefek dağınıklıklardan pek rahatsız olmam. (önceden hiç rahatsız olmazdım da bu aralar biraz derli topluluğum üstümde.:) Ama kafayı yemek üzereydim, öğretmenler gününü temizlik yaparak geçirdim üstelik işlerin yarısıda hala bitmemişti.

    Netice itirariyle bayram önü evi yaşanabilir hale getirsekte bayramdan sonra iş başa düştü kendi işimizi kendimiz gördük. Boya badana, kağıt kaplama, laminant parke, mobilya kurulum illeriniz eşim ve benden oluşan ekibimizce itina ile yapılır. Boşuna usta çağırıp sinirinzi bozmayın :) Evim sonunda yerleşti çok şükür hatta soba bile kurduk herkesi beklerim kestaneleri alıp gelin :)
 1/A
Gelelim bayrama bence memlekete gidip aney babey görmedikçe bayram olmaz ama elden bişey gelmedi bu bayram. İlk iki gün malum meşgalelerle uğraştık.3.gün ise Hanife teyzemin elini öpmeye Kalemliye gittik. Hanife teyzem kardeşimin kayınvalidesi oluyor. Allah razı olsun çok güzel ağırladılar bizi ailecek :)

   Şöyle bi dolaştım kardeş blogları herkes vermiş bayram tariflerini.  Benden ise yayınlanması geç, pişirmesi güç, yemesi ise pek keyifli bir tarif sizlere...

 Huzurlarınızda SURAAAAAA!!!!!

  Bu bayramın en güzel yemeğiydi bence.Gelelim yapımına ben yapılışına şahit olamadım çünkü kendisinin pişmesi yaklaşık 4 saat sürüyor. Biz köye ulaştığımızda fırına konmuştu.

Bana anlatılanı anlatayım kimsenin köy fırını olmadığından deneyemiycez nasıl olsa :)

  Önce şehriyeli pirinç pilavını bildiğimiz usul hazırlıyoruz ama pişirmiyoruz. Üzerine resim 1-A de görüldüğü üzere koyun etlerimizken kemikli parçaları yerleştiriyoruz. Pilavın yağını az tutmalıyız zira etin yağıyla da karıştığı için pilavımız yağlı olabilir. Sonra pilav kabımızı içi ateşli olan köy fırınına  koyup fırının kapağını çamurda kullanarak hava almayacak şekilde kapatıyoruz.(Resim 1-B da görüldüğü üzere)



Resim 1-B
  Fırın açılınca yayılan kokuyu hepinizin duymasını isterdim. Tabii fırının açılması 4 saat sonra, lokum olmuş etler Allahhhhhhhhhhhh :) Gerçekten çok güzel bir gezi oldu bizim için  seneye bizde mi köye yerleşsek ne yapsak acep :)

Anlatmakla olcak gibi değil görmek lazım. Bana afiyet olsun size kolay gelsin :)

0 yorum: